Testpanelet

Noen liker datteren - andre moren..

Brettspill har ingenting med alder å gjøre, men smaken er allikvel forskjellig. Panelet bak BrettSpillGuiden er da også forskjellige, både med hensyn til spillerfaring, interesser, preferanser osv. Under kan du lese litt om hver paneldeltager, hva de ser etter i et godt brettspill. BSG håper dette gir deg en litt bedre innsikt i hvorfor panelet bedømmer spillene slik de gjør. Kanskje finner du en som liker de samme spillene som deg også.

Ylva : Hjelpemiddelkonsulent

Ylva er det svenske bidraget til testpanelet. Ylva er oppvoksen på landet på Gotland og har spilt mye som yngre. Det var ikke så mye å gjøre når man vokste opp på landet på en øy så spill var en morsom sysselsetting. Da gikk det mye i forskjellige kortspill, Cluedo Yatzy og Kalaha. Etter en lang spillpause våknet konkurranse nervene når jeg møtte Remo og Kathrine og fikk se hvor mange spennende spill som finnes. Vi er en vennegjeng som treffes annenhver uke og spiller og det var nok for at jeg skulle bli hekta igjen. Det er sosialt, moro og spennende. Jeg liker spill som ikke er for avanserte og har en kombinasjon av hell og strategi, gjerne med dealing og litt bløffing.

Favorittspill : Bohnanza, Elfenland, Kuhandel, Ys, Ticket to ride, Goldbrau
Vis alle kritikker
Epost :
Tore : Selger

Ble hektet på brettspill som guttunge. Spilte mye spill som liten, både med familien og venner. Fart på de litt mer avanserte sakene ble det først da han kjøpte Mahjong på en tur til Kina. Jakten på Mahjongpartnere ledet til Remo og Kathrine og derfra tok det av. Foruten et stort konkurranseinstinkt, er det helt klart det sosiale som engasjerer Tore mest med brettspill.

Favorittspill : Attilla, Cranium og Puerto Rico
Vis alle kritikker
Epost :
Hege : Selger

Hege blir lett revet med og er en meget entusiastisk spiller. Det kan nok forklare henens forkjærlighet for litt raske spill med mye interaksjon, og gjerne med en høy dose humor. Strategispill tar litt for lang tid... Hun er egentlig ikke en dårlig taper, men hun er veldig glad i å gjøre livet surt for sine motspillere, derfor liker hun spill hvor det skal byttes, trades eller stjeler ressurser, kort ol.

Favorittspill : Lost Cities, Settlers og Backgammon
Vis alle kritikker
Epost :
Brad : Engelsklærer

Brad er panelets amerikanske bidrag. Søsteren hans lærte ham sjakk da han var 5 år, og da var det gjort! Han har vært meget glad i spill siden, både kort- og brettspill. Han flyttet til Tyskland som engelsklærer i 1999 og det var mens han var der at han oppdaget Settlers. Settlers ble en skikkelig "eye opener" til en helt ny verden av spill. Brad har spilt veldig mange nye spill i løpet av de siste årene, men fortsatt liker han å spille et tradisjonelt spill av og til.

Favorittspill : Memoir '44, Backgammon, Blue Moon, MTG
Vis alle kritikker
Epost :
Lars Morten Kro : Ingeniør

Brettspill og kortspill har vært med gjennom hele oppveksten, da spesielt Gøy på landet og Millionær. Det endte som regel opp i krangel og brikker vegg immellom. Heldigvis gikk det over til Settlers of Catan og Bohnanza, som var mye mer gledelig å spille. Har etter mye spill med venner og familie, utvidet seg til spilling i brettspillklubb, og deltakelse på spilltreff. Allikevel er det spillingen hjemme, med gode venner og gode spill som er kjernen i hobbyen. Lars Morten liker det meste av spill, så lenge de utfordrer og engasjerer, men strategispill er favoritten.

Favorittspill : St. Petesrburg, Crokinole, 18AL
Vis alle kritikker
Epost :
Remo : Gründer

Har alltid vært spillentusiast, og startet planene med det som skulle bli dette nettstedet sommeren 2000. Ved siden av denne hobbyen har Remo gjort sin store lidenskap musikk til næringsvei, med eget firma! En hverdag med gründeroppgaver, gjør at han lett lar seg engasjere av analytiske og strategiske problemstillinger. Kanskje ikke så rart at de fleste av Remo sine favorittspill er hentet fra strategi- og hjernebrynerkategoriene.

Favorittspill : Memoir '44, Britannia, Gipf:Dvonn og Scrabble
Vis alle kritikker
Epost :
Kathrine : Tegnspråktolk

Kathrine er yngstemann i testpanelet, noe som kan kan være både en fordel og ulempe. Kathrine har spilt spill siden hun var liten. Den gang gikk det mest i de vanlige brettspillene Monopol, Stigespillet og Jakten på den forsvunne diamant. I dag liker Kathrine best de spillene som har et stort element av hell i seg, men er også glad i spill som f.eks. Pictionary. Riktig nok er det ikke så mange som vil spille Pictionary med henne lenger, i hvertfall ikke hvis det skal mimes...

Favorittspill : Andromeda, Risk, Sequence
Vis alle kritikker
Epost :
Tone : Bokbinder & kalligraf

Har spilt de obligatoriske "hyttespillene" fra hun var barn. Da hun gikk på folkehøgskole oppdaget hun Risk, og det var så gøy å spille at hver søndag satte folk på vekkerklokkene for å få være med. Så spilte man Risk hele dagen bare avbrutt av lunsj og middag. Det var helt sykt! Tone kjøpte dette spillet og tok det med til England da hun flyttet dit. De hun bodde i kollektiv med spilte både Risk og andre spill sammen hver fredag. Da hun så flyttet til Tyskland fant hun nye venner å spille med samt oppdaget nye spill som Settlers og Sequence. Å spille spill er både morsomt og sosialt og mottoet til Tone er at "det viktigste er ikke å vinne, men å delta", selv om hun gjerne vil vinne litt mer enn hun gjør...

Favorittspill : Memoir '44, Ticket to Ride og Sequence
Vis alle kritikker
Epost :
Lars Erik : IT prosjektleder

Lille Lars Erik var glad i alle spill som ikke hadde bilder av ruter,kløver, hjerter og spar på seg, men gjennom ungdommen ble det mindre og mindre av denslags. De siste årene er imidlertid denne gleden gjenoppdaget, mye på grunn av vennegjengens enorme lidenskap for denne konkurranseformen. Konkurranseelementet og det sosiale samværet er Lars Erik\'s drivkraft i forhold til brettspill.

Favorittspill : Puerto Rico, Formula Dé, Carcassonne
Vis alle kritikker
Epost :
Annlaug Kro : Husmor

Spilt mye spill som barn, så det var ikke vanskelig å venne seg til å spille med den mildt sagt entusiastiske ektemannen. Spiller helst selskapsspill og lettere strategispill, men er ikke fremmed for litt lengre spill heller. På overflaten viser ikke \\\"spilleren\\\" godt, men konkurranseinstinktet slår til når motspillerene minst venter det. Etterhvert som barna blir litt eldre, ønsker Annlaug å bruke spill som en del av de sosiale aktivitetene, og som en erstatning/alternativ til dataspill og TV.

Favorittspill : Kaleidos, Oregon, Settlers of Catan
Vis alle kritikker
Epost :
Siste brettspill-kritikker
Settlers of Catan Jr - Årets Barnespill 2014
Newton - Årets Selskapsspill 2014
Magic Tower
Dragonia
Coco loco
Troll trails
Mesterquiz
Wordious
Creativity
Alias Terning
Roskis - Årets Barnespill 2013
Escape - Årets Familiespill 2013
Hvem i all verden? - Årets Selskapsspill 2013
Las Vegas
Enigma
Brettspill-kategorier
-Årets spill vinnere
2 mannsspill
Abstrakt strategi
Barnespill
BSG Anbefaler
Familiespill
Ferdighetspill
Kortspill
Kunnskapsspill
Lett strategi
Selskapsspill
Strategispill
Terningspill
Fritekstsøk
Nyheter
Intervju med Kristian R. A. Østby 2010
Kristian R. A. Østby har igjen fått utgitt et spill, og denne gangen internasjonalt gjennom det nye nederlandske forlaget White Goblin Games. I den anledning må vi jo ta en rask prat med en av Norges ivrigste spillskapere. Les mer

Interview with Andreas Seyfarth
I was introduced to Andreas and Karen Seyfarth at Essen 2008, and met them again on a game evening at Hans im Glück in summer of 2009. As we invited the couple as our guests of honour for Spillathon \'10, we made a litte interview with the everbusy Andreas Seyfarth. Les mer

Intervju med Åse og Henrik Berg 2010
2010 blir et nytt merkeår i norsk brettspillhistorie, med ikke mindre enn 3 nye norske titler på utenlandske forlag. I den anledning ønsket vi å få litt info fra spillskaperparet Åse og Henrik Berg om hva som har skjedd siden Oregon. Les mer