Norsk verdensmester i Monopol 2009

19-åringen Bjørn Halvard Knappskog fra Asker vant tordag verdensmesterskapet i Monopol. "Dette er helt fantastisk moro," sier Knappskog til VG Nett bare ni minutter etter at han hadde gått av med seieren.

Sakset fra VG NETT 22.10.2009 kl. 23:55, Sist oppdatert 23.10.2009 kl. 00:13):

Da hadde 19-åringen akkurat gått ned fra seierspallen og sto med en to meter lang sjekk på 20.000 dollar (111.000 norske kroner) i armene.

- Jeg vant. Nå har Norge VM-gull i monopol. Dette er det høyeste man kan oppnå. Man kan ikke bli bedre enn den beste på planeten, sier Knappskog.

Forhandlet seg til seier

Verdensmesterskapet har vart i over to dager i Las Vegas.
42 spillere fra hele verden har kjempet om tittelen. Finalebordet besto til slutt av deltagere fra fire land. Først røk Russland ut, deretter USA. Til slutt ble New Zealand slått ut, og en ung mann sto igjen som vinner. Knappskog fra Nesøya i Asker forklarer hvordan han vant: VM i Monopol 2009 fra Las Vegas

- Først gikk det helt ok for alle. Alle fikk kjøpt seg veier, men ingen fikk bygget noe fordi ingen hadde tre like. Da begynte forhandlingene. Først så det skikkelig stygt ut, for de andre tre satte i gang forhandlinger der jeg sto helt utenfor, og jeg tenkte at nå går det ikke mange minutter før jeg er konkurs. Men så fikk jeg forhandlet meg til alle de lyseblå gatene, og da begynte jeg og håve inn penger, sier han.

Verdens mest populære brettspill

Det første verdensmesterskapet i Monopol gikk av stabelen i New York i 1973. Den forrige mesteren var spanske Antonio Zafrable og han ble utropt til verdensmester i 2004. Den nye mesteren heter nå Bjørn Halvard Knappskog og er fra Norge.

Monopol regnes for å være et av de mest populære brettspillene i verden. Ifølge Wikipedia skal over 750 millioner mennesker ha spilt spillet siden det ble patenter i 1935. Det gjør det til det mest spilte kommersielle spillet i verden.

Siste brettspill-kritikker
Settlers of Catan Jr - Årets Barnespill 2014
Newton - Årets Selskapsspill 2014
Magic Tower
Dragonia
Coco loco
Troll trails
Mesterquiz
Wordious
Creativity
Alias Terning
Roskis - Årets Barnespill 2013
Escape - Årets Familiespill 2013
Hvem i all verden? - Årets Selskapsspill 2013
Las Vegas
Enigma
Brettspill-kategorier
-Årets spill vinnere
2 mannsspill
Abstrakt strategi
Barnespill
BSG Anbefaler
Familiespill
Ferdighetspill
Kortspill
Kunnskapsspill
Lett strategi
Selskapsspill
Strategispill
Terningspill
Fritekstsøk
Nyheter
Intervju med Kristian R. A. Østby 2010
Kristian R. A. Østby har igjen fått utgitt et spill, og denne gangen internasjonalt gjennom det nye nederlandske forlaget White Goblin Games. I den anledning må vi jo ta en rask prat med en av Norges ivrigste spillskapere. Les mer

Interview with Andreas Seyfarth
I was introduced to Andreas and Karen Seyfarth at Essen 2008, and met them again on a game evening at Hans im Glück in summer of 2009. As we invited the couple as our guests of honour for Spillathon \'10, we made a litte interview with the everbusy Andreas Seyfarth. Les mer

Intervju med Åse og Henrik Berg 2010
2010 blir et nytt merkeår i norsk brettspillhistorie, med ikke mindre enn 3 nye norske titler på utenlandske forlag. I den anledning ønsket vi å få litt info fra spillskaperparet Åse og Henrik Berg om hva som har skjedd siden Oregon. Les mer