BSG Score:
?/100p

Utgiver: Wordious
Utvikler: Dan Kjærsgaard
Distributør: Bergsala-Enigma Distribution
Kategori : Selskapsspill, BSG Anbefaler
Antall spillere : 2-4 spillere
Pris : 299,-
Tidsbruk : 30-60 minutter
Lignende spill : Word fight, Scrabble
Utmerkelser : 2014 - Nominert, Årets Selskapsspill
Annet : -
Ranger spillet selv :
Antall stemmer : 0
-/10 poeng
Hva mener BSG panelet om dette spillet?
Hva mener andre om dette spillet?
Skriv din egen kommentar til dette spillet

Wordious

Danskutviklet ordspill som tar opp konkurransen med Scrabble og Wordfight.

Innhold
25 spillplater
115 bokstavbrikker
4 bokstavholdere
1 pose til bokstavbrikkene

Design/Tematikk
Nærmest som vanlig er det en merkbar forskjell på design utviklet i vårt kjære naboland og vårt eget. Danskene er rett og slett bedre, eller kanskje heller, legger mer vekt på design enn det ser ut til av vi gjør. Spillesker og innhold er renere og mer elegant og estetisk flottere enn vi selv gjør det. Så er også tilfellet med Wordious.

Et enkelt navn, dyp blå eske med kun merkevaren W-brikken i lysere sjateringer i bakgrunnen og en enkelt spillplate på forsiden. Enkelt, men lekkert og ikke minst forklarende.

Innholdet følger opp esken og består av gjennomsiktige bokstavbrikker, som bortsett fra å være i gjennomsiktig plast ikke skiller seg mye fra lignende spill. Men der andre lignende spill har ett eller flere brett, har Wordious 25 dobbeltsidige spillplater som med unntak av startplaten fordeles mellom spillerne. Spillplatene er enkelt nok en 9 felt stor plate med varierende ord- og bokstavbonusfelt.

Selve spillet er jo basert på velkjente konsepter, og reglene blir derfor lette å forstå. Den store forskjellen i dette spillet i forhold til konkurrentene er spillplatene, og bruken av dem. Men det er også ting du vil anta hvordan skal brukes nesten før du leser reglene.

Målsetning
Målet er å skaffe seg flest poeng ved å danne ord på det stadig voksende brettet med bokstavbrikkene.


Regler/Spilldynamikk
Spillerne trekker en bokstavbrikke fra posen og den som får brikken med høyest verdi blir startspiller. Deretter legges alle brikkene tilbake i posen og hver spiller trekker 7 brikker som han/hun plasserer i sine bokstavholdere. Deretter legges startplaten midt på bordet og resten av platene fordeles mellom spillerne.

I en spillers tur kan spilleren legge ut bokstaver som danner et ord på platen som allerede ligger ute. Om en ønsker kan en før en legger ut ordet sitt, kan en velge å legge ut en spillplate. Spillplater må, om de skal legges ut, legges ut før ordet legges ut. Om en ikke har lyst til å legge ut hverken ord eller en ny plate så kan en melde pass, og kan samtidig bytte et selvvalgt antall brikker med posen. Spilleren får ikke plassere ut noe etter dette og må melde pass. Om spilleren ikke kan eller vil bytte noen brikker så må en melde pass. Om alle spillerne skulle melde pass i samme runde, avsluttes spillet. Ellers vil spillet avsluttes når en spiller bruker opp alle sine brikker og ikke kan trekke fullt sett fra posen da den er tom.

Alle bonusfelter brukes kun én gang, da de blir dekket av en bokstavbrikke. Ordene dannes, som vanlig, loddrett og vannrett på spillplatene.

Spillplatene kommer altså i bruk ettersom spillerne ønsker å benytte dem. De må legges ut parallelt med tidligere plater. Altså så linjene hele tiden forlenges. Dette er et taktisk element i spillet - da en naturlig nok åpner opp spillet for motspillerne også ved å legge dem ut. I tillegg er det en bonus på 5 poeng for hver plate en ikke har brukt ved spillet slutt, men gjenværende bokstavbrikker gir minuspoeng.

Typisk spillrunde
Spillet er basert på samme konsepter som fra Scrabble og Wordfight, så les gjerne en av de kritikkene om du er usikker på hvordan dette kan virke.

Oppsummering
Om Wordious ikke er bedre enn originalen Scrabble, eller det litt mer hektiske Wordfight er det alternativ som er vel verdt å prøve, både om du har de andre eller ikke har dem. Det som gjør Wordious interessant er timingen av når og ikke minst hvilke spillplater en skal legge ut. Du får selvfølgelig fordelen av å legge ut det første ordet på den nye platen, men den gir samtidig alltid de andre spillerne muligheter i sine turer. Dette skaper mye spenning.

Kryssord og ord- spill eller leker er det svært mange som liker her til lands, og dette står ikke mye tilbake fra de etablerte titlene. Godt dansk design, kjente konsept og interessante vrier gjør Wordious til noe mange burde like.
:: PANELET ::
HVA MENER BSG PANELET OM SPILLET

Panelet er ikke ferdig med vurderingen
HVA MENER LESERNE OM SPILLET

:: SKRIV DINE KOMMENTARER ::
(2016-06-10)q3jmLkSM7d skrev:
You Sir/Madam are the enemy of confusion evheywrere! http://sjbhqwa.com [url=http://hbozmppto.com]hbozmppto[/url] [link=http://ruphtgwui.com]ruphtgwui[/link]
(2016-06-09)OyZcnnrbvm skrev:
This is crsatyl clear. Thanks for taking the time!
(2016-06-07)tmPB1SvJ skrev:
Wow! Great to find a post knoinckg my socks off! http://rxprwhjzle.com [url=http://bjbafqzv.com]bjbafqzv[/url] [link=http://jsgzragjomf.com]jsgzragjomf[/link]
(2016-06-07)MVhBbtRqK skrev:
It\'s always a pleasure to hear from someone with exisrtpee.
(2016-06-06)JBHRqI7p19T skrev:
If my problem was a Death Star, this article is a photon toeodrp.
Noe for meg?
Kompleksitet
Enkel Avansert
Erfaring
Ingen Ekspert
Ferdigheter
Hell Kløkt
Ventetid
Ingen Lang
Info
Målsetting: Score flest poeng ved å danne ord på spillplatene
Passer for: Alle Scrabble-fanatikere
Spilldynamikk: Legg ut spillplater og bokstavbrikker og trekk nye brikker
Forbredelser: Fordel spillplatene mellom spillerne og hver spiller tar 7 bokstavbrikker
År: 2013
Språk: Norsk
Ekspansjonsmuligheter: -
Hjelpemidler: -
Ytterligere opplysninger: wordious.dk
Fritekstsøk
Brettspill-kategorier
-Årets spill vinnere
2 mannsspill
Abstrakt strategi
Barnespill
BSG Anbefaler
Familiespill
Ferdighetspill
Kortspill
Kunnskapsspill
Lett strategi
Selskapsspill
Strategispill
Terningspill